miércoles, 30 de mayo de 2007

Escoltem a Manuel Castells




Manuel Castells és un sociòleg membre fundador del Consell Científic Europeu d´Investigació, ell és un dels experts a nivell mundial de l´estudi de les noves tecnologies i de la seua repercussió social.


La noticia que aparerix a "Educar" ,un portal educatiu argentí, es titula: " Es fundamental saber lo qué está pasando en la mente de nuestros niños hoy".
Segons Castells "en la mente de nuestros niños" no està passant una sola cosa sino que en són moltes i damunt al mateix temps!! El "multitasking" (fer varies tasques a la vegada, com vore la televisió mentre fem altres coses) aumenta la capacidat relacional, la capacidat de posar en relació diversos temes, la capacidat creativa i d´innovació, i la d´eixir de la trasmissió de coneixement cap a la iniciació de coneixements. Malgrat açò... el multitasking disminueix la capacidat d´atenció i també la capacidat de memòria, perquè... com que a Internet està tot... per a què retindre la informació?!
I si el multitasking l´apliquem a l´educació mitjançant la utilització de la Internet i les noves tecnologies com ferramenta de treball educatiu obtindrem alumnes més creatius, innovadors i amb major capacitat relacional i amb més facilitat per a iniciar coneixements i apendre. El sistema educatiu necessita un canvi perque també s´ha d´adabtar a les necessitats del segle XXI.


L´única manera de que la gent es senta part del procés de canvi i que no s´ho prenga com una imposissió del Ministeri d´Educació és contribuint de forma activa en fòrums o blogs per a que expressen les seues opinions i que puguen ser respostos mitjançant un sistema interactiu real entre els usuaris.
Per a Castells el canvi social en l´espai de la comunicació (cita Second Life com exemple) és molt revelador perque allò que passa en la comunicació és el que acaba imposant-se en la societat.


S´imagineu les escoles del futur? En Second Life les aules són així:



No hay comentarios: