jueves, 24 de mayo de 2007

CIBERP@IS


Dijous 17 de Maig de 2007



En conmemoració del Dia de les Telecomunicacions i el Dia de la Societat de la Informació, analitzarem els articles publicats pel periòdic El País.

"Más allá de Google": Espanya apareix en el lloc número 26 en el ranking de paisos que millor s´adabten a les noves tecnologies i no aribem al 50% (mitjana de la Unió Europea) d´internautes. Amb açò es demostra la gran tasca educativa que necessita la nostra societat pel que fa a les noves tecnologies. Futurs mestrets... que açò serà cosa nostra!
En aquest article també es demostra l´hegemonia de google front altres buscadors molt menys utilitzats.
"Software libre": Aquí apareix una foto del Stallman que amb les mans en forma de plegaria aposta per una societat més lliure i solidària amb la utilització del software lliure. Em crida l´atenció que en tot l´article no s´informa al lector de forma concreta i explícita de qué és realmnent el software lliure sino que es mostra com un moviment filosòfic un poc utòpic.




Article dels aparells informàtics: la llenguatge informàtic em resulta massa complicat per poder entendre bé la informació que s´exposa a l´article.

"La búsqueda automatizada no ha logrado excluir el factor humano": l´usuari amb coneixements bàsics d´informàtica (jo per exemple) encara desconeixem la existència de buscadors concrets i acabem usant el tot poderós google.

"Agregax": Gràcies a aquest buscador de blogs creat per un alicantí de la terreta s´ens facilita la comunicació entre bloggers.
"Cuando la gente puede crear su propia tecnología es cuando se despierta la pasión": Neil Gershenfeld defiende un humilde Internet 0 para interconectar las cosas.
Gershenfeld promou les "fablabs" que són laboratoris- fàbrica on els ciutadans utilitzen màquines per inventar i fabricar coses que els interessen. El pare d´aquest projecte pensa que en l´era de les comunicacions hem de tindre les cases adabtades, per això promou les noves tecologies aplicades a la domòtica amb l´ùs de la Internet 0.
Imagineu una casa com aquesta, quina passada!!



"BJÖRK incluye en sus conciertos el Reactable creado por Sergi Jordà": El Grup de Tecnología Musical de la Universitat de Pompeu Fabra de Barcelona han dissenyat el Reactable que és un instrument musical colaboratiu, en forma de taula lluminosa damunt de la que es mouen objectes relacionats amb sons diferents, a través dels quals els usuaris van creant topologies sonores complexes i dinàmiques. En raó li va agradar a la Björk l´invent del catalans!






Pel que fa a la resta d´articles m´els he llegit però no m´interessen massa perquè són jocs i un apartat per ressoldre dubtes del funcionament del PC.




















No hay comentarios: