martes, 12 de junio de 2007

EDUCAR AMB INTERNET


La incorporació de les noves tecnologies al currículum de Primària l´hauriem de considerar com un eina de treball i comunicació a l´escola i desvincular-la d´un àrea específica, oblidem-nos de l´antiga "informàtica" i utilitzem l´aula de noves tecnologies com un taller creatiu.
Des de l´àrea d´Educació Física també hem de col·laborar per desenvolupar la competència digital dels alumnes de Primària, aquest taller tecnològic ens serviria per realitzar projectes educatius com per exemple:
- Preparar un torneig de futbol interescolar.
- Programar una excursió.
- Dissenyar programes de treball físic i avaluar l´evolució personal durant tot el curs.
- Webquests relacionades amb hàbits de vida saludables.

Llavors en l´etapa inicial l´alumne utilitza Internet com font d´informació i també com mitjà de comunicació amb altres col·legis (fòrums, video-conferències...) per concretar esdeveniments comuns i organitzar-los.

Una vegada els projectes es finalitzen també fariem ús de les noves tecnologies per informar als pares.A la pròpia pàgina web del col·legi els alumnes penjarien videos de la final del torneig de futbol interescolar o les fotos de l´excursió realitzada.
El públic trenca les barreres del col·legi i es valora més el treball d´aula,així, la vida del centre escolar s´apropa a les families trencant els murs socials que l´aillen.

Adreça interessant a visitar:

1 comentario:

Anónimo dijo...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.